Voor meer informatie of een kantoor in uw regio

Neem contact op

Toelichting op uw premie

Als klant krijgt u ieder jaar via uw advieskantoor een premievoorstel. Deze premie is gebaseerd op uw persoonlijke situatie en de door u gekozen dekking.

Toelichting op uw premie

Als klant krijgt u ieder jaar via uw advieskantoor een premievoorstel. Deze premie is gebaseerd op uw persoonlijke situatie en de door u gekozen dekking. Bij de verlenging van uw verzekering wordt, naast uw persoonlijke situatie, ook gekeken naar algemene ontwikkelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade- en kostenontwikkelingen en ook aan ontwikkelingen die invloed hebben op de kans dat een schade zich voordoet. Al deze factoren hebben invloed op de premiehoogte. Op deze pagina vindt u een toelichting voor een aantal verzekeringen.

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren

De premie voor de aansprakelijkheidsverzekeringen is vooral afhankelijk van de gezinssituatie en het verzekerde bedrag. Tevens hangt de premie af van de persoonlijke keuzes die gemaakt worden bij het kiezen van een verzekering. Bijvoorbeeld voor het eigen risico.

Auto- en motorverzekering

De premie voor de auto- of motorverzekering is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Bij de premieberekening wordt gekeken naar uw schadevrije jaren, de leeftijd en waarde van de auto en uw woonplaats. Ook hangt de premie af van de dekking die u kiest (WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco) en de keuzes die u heeft gemaakt voor eventuele eigen risico en aanvullende verzekeringen.

Bromfietsverzekering

De premie voor bromfietsverzekering is afhankelijk van bijvoorbeeld hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd, de leeftijd van uw bromfiets en uw woonplaats. Daarnaast hangt de premie af van de keuzes die u maakt met de hoofddekking en eventuele aanvullende dekkingen.

Caravan- en camperverzekering

De premie van de caravan- en camperverzekering hangt af van de waarde en de leeftijd van de caravan. Daarnaast wordt ook gekeken naar de hoofddekking (standaard of uitgebreid) en de aanvullende dekkingen die u kiest.

Doorlopende en kortlopende reisverzekering

De premie voor de doorlopende en kortlopende reisverzekering is onder meer afhankelijk van uw gezinssituatie en de keuze die u voor de hoofddekking maakt. Daarnaast hangt de premie af van de keuzes die u heeft gemaakt voor eventuele aanvullende dekkingen zoals een dekking voor wintersport of een annuleringsverzekering.

Inboedel- en woonverzekering

De premie voor de inboedelverzekering is afhankelijk van meerdere factoren. Bijvoorbeeld: woonplaats, gezinssituatie en type en de waarde van het woonhuis. De premie hangt ook af van andere persoonlijke keuzes die u maakt. Onder andere over de dekking en het eigen risico.

Rechtsbijstandverzekering

De premie voor de rechtsbijstandverzekering is afhankelijk van de persoonlijke situatie, bijvoorbeeld de gezinssituatie en de keuzes die u heeft gemaakt. Zo kunt u verschillende gebieden verzekeren: wonen, verkeer, inkomen of financiële zaken.

Advies over uw verzekeringen

Voor vragen over het verzekerd bedrag of andere vragen over uw verzekering kunt u contact opnemen met uw verzekeringsadviseur. Uw verzekeringsadviseur kent uw situatie en kan u adviseren over de verzekering. De contactgegevens van de adviseur staan ook op uw verzekeringspapieren vermeld.